Home

Kampcharter

Het Kampcharter wil het goed samenleven tussen groepen die op kamp zijn, de uitbater en de gastgemeente bevorderen.

Home

Uitbaters

Het kampcharter is een engagementsverklaring voor een optimaal kampklimaat tussen drie betrokken partijen: jeugdgroepen, gemeenten en uitbaters.

 1. De uitbater staat in voor jeugdvriendelijke logies (gebouwen en/of terreinen) die beantwoorden aan alle wettelijke vereisten (bijvoorbeeld brandveiligheid of hygiĆ«ne). 

 2. De uitbater is bereikbaar voor de groepen tijdens hun verblijf. Ook voor de gemeente moet het mogelijk zijn om de uitbater te contacteren.

 3. De uitbater beperkt het opvragen van persoonlijke gegevens van deelnemers tot het wettelijke minimum.

 4. De uitbater informeert verblijvende groepen over de gevoeligheden in de buurt en tracht te bemiddelen indien nodig.
   
 5. De uitbater verschaft verblijvende groepen duidelijke informatie over sorteren en ophalen van afval. Daarnaast zoekt hij/zij mee naar oplossingen om het afval tijdig verwijderd te krijgen, in het bijzonder tijdens de zomerperiode.
   
 6. Als kampvuurmogelijkheid voorzien is, geeft de uitbater aan de groepen aan waar en wanneer dit mogelijk is, hoe een eventuele aanvraag moet verlopen en of er hout kan gesprokkeld worden.
   
 7. De plaatsen waar er kan gespeeld worden in bos of natuur, wijst de uitbater aan.
   
 8. De uitbater geeft groepen tips om zich op een duurzame, veilige (en prettige) manier te verplaatsen, zowel van en naar de kampplaats als tijdens het verblijf. 

 9. De uitbater stelt een lijst met nuttige adressen ter beschikking. Dit gaat bijvoorbeeld over zwembad, speelplein, winkels, dokters e.d.
   
 10. Als er problemen opduiken voor, tijdens of na een verblijf, staat de uitbater open voor constructief overleg met jeugdgroepen en/ of gemeente.