Home

Water – wetgeving in Wallonië

Water – wetgeving in Wallonië

Water

Zwemmen

In Wallonië zijn er een aantal geregistreerde locaties waar je kan zwemmen. Op deze plekken wordt het water continu onderworpen aan controle. Momenteel zijn dit een 27-tal locaties. Op deze website  vind je meer informatie. Onderaan de pagina vind je de lijst van officiële badzones. Deze lijst wordt jaarlijks aangepast.  

Zwemmen op het Waalse waterwegennet voor scheepvaart (kanalen of rivieren waar boten op varen) is niet toegestaan. Als er locaties zijn waar dit wel kan, is dit onder toezicht en binnen een welbepaalde zwemzone.


Vlotten, kajaks, kano’s

Ben je op kamp of vakantie in Wallonië? Dan maakt een tochtje op het water vaak deel uit van de activiteiten.

Via deze website kan je op zoek naar waterwegen waar de zachte waterrecreatie (kajak, kano, sub, …) is toegestaan.

Belangrijke aandachtspunten zijn: 

   • Bereid je steeds goed voor. 
   • Respecteer de natuur door geen zaken achter te laten, zaken te plukken/verwijderen en bewaar de rust. 
   • Stap niet zomaar in en uit je kajak of bootje waar het jou uitkomt. Hiervoor zijn zones voorzien. Op die manier betreed je geen privédomeinen en beperk je de schade aan de oever. 
   • Maak afspraken over termen of geluidssignalen die tussen de verschillende bootjes of kajaks kunnen worden gebruikt om richting, gevaar, enz. af te spreken. 

Rond de bevaarbare waterwegen vind je vaak tal van verhuurbedrijven voor kano’s en kajaks. Zoek dus even op het internet of vraag informatie bij de eigenaar van jullie locatie of aan de stad/gemeente waar je kamp of vakantie doorgaat.