Home

Ik zoek een locatie in Vlaanderen

Op zoek naar een kampterrein met of zonder gebouwen in Vlaanderen? 

Waar kan je terecht als je op zoek bent naar een kamplocatie in Vlaanderen?

Kampas.be 

Kampas vervangt de voormalige jeugdverblijven.be en verzamelt alle Vlaamse locaties voor meerdaagse verblijven van (jeugd)verenigingen en scholen. 

Met een aantal handige zoekfilters kan je op zoek naar het perfecte aanbod in de gewenste periode. Daarbij worden uitbaters maximaal gestimuleerd om up-to-date kalenders te tonen. 

Een deel van de zelfkookaccommodaties kan je ook rechtstreeks boeken via Kampas. De website wordt beheerd door CJT (Centrum voor Jeugdtoerisme vzw), met steun van de Vlaamse overheid.


  • Ben je niet op zoek maar wil je zelf een terrein of gebouw aanbieden? Ga dan naar deze pagina.
  • Ben je op zoek naar een kamplocatie? Klik hieronder door naar kampas.be.


Jeugdherbergen.be

Ben je heel gericht op zoek naar een jeugdherberg of hostel in Vlaanderen? Dan kan je dat makkelijkst via Jeugdherbergen.be. 

De jeugdherbergen en hostels zijn ook terug te vinden via jeugdverblijven.be (zie hierboven). Via jeugdherberen.be kan je gerichter zoeken. 


Terreinen defensie

Tot slot kan je ook een kijkje nemen in deze tabel van defensie als je nog op zoek bent naar een terrein.

Wil je een terrein huren bij defensie? Klik dan door op onderstaande knop. Daar vind je wat de mogelijkheden zijn. Neem heel gericht contact op met de verantwoordelijke die vernoemd staat.

In respectievelijk 2019, 2020 en 2021 zorgden de Afrikaanse varkenspest en 2 corona jaren voor heel wat druk op de beschikbare terreinen. 
Omdat terreinen niet langer beschikbaar waren, omdat groepen in kleinere groepen moesten worden opgedeeld was er nood aan meer terreinen in andere gebieden. 
Vlaamse en Waalse jeugdbewegingen sloegen de handen in elkaar en soszomerkampen werd uit de grond gestampt. Een platform waarop groepen en aanbieders van terrein elkaar konden vinden wanneer ze (dringend) op zoek waren naar een nieuwe of een extra locatie. 

Op heden bestaat deze webpagina nog steeds en kan je ook daar zeker eens kijken of er nog opties zijn, maar de aanbieders zijde is intussen wel minder betrokken waardoor het aanbod niet meer is wat ze in die 3 crisisjaren was. In de toekomst zal het Vlaamse noodaanbod mee opgenomen worden in het aanbod dat CJT naar voor schuift via de vernieuwde jeugdverblijven.be. 

Veel succes met je zoektocht!