Home

Inspiratie voor eten op kamp

Inspiratie voor eten op kamp

Koken

Recepten op www.kokenopkamp.be

De website www.kokenopkamp.be is dé verzamelplaats voor allerlei informatie over gezonde voeding op kampen en weekends. Op deze deelwebsite van Jeugdwerknet vind je een databank met recepten voor groepen van minstens 10 personen. Via een handige calculator kan je het recept aanpassen aan het aantal kinderen en het aangepaste boodschappenlijstje uit de printer laten rollen. Recepten kunnen trouwens ook worden toegevoegd door jeugdgroepen zelf. Je kan er bovendien niet enkel recepten terugvinden, maar ook algemene informatie over voeding, ecologie en leuke tips & tricks. 

Veggie op kamp 

Jongeren die geen vlees of vis eten? Als groep bewust kiezen om de hoeveelheid vlees of vis op je kamp te verminderen of helemaal te laten wegvallen? Nieuwe smaken ontdekken, nieuwe ideeën opdoen? Redenen genoeg om ook eens door dit boekje te bladeren.
In de brochure van Eva vzw ‘Veggie op kamp’ vind je stuk voor stuk eenvoudige recepten die je helpen om de smakelijkste veggie lekkernijen te bereiden. Daarnaast loont het de moeite om gewoon met z’n allen vaker vegetarisch te eten op kamp.

Goeien boef 

Goeien Boef is hét kookboekje voor de kampzomer. Je vindt er recepten voor de 10 populairste kampgerechten, in een ecologisch jasje. 

Goeien boef is een initiatief van acht Vlaamse Jeugdbewegingen. Daarmee willen ze samen een groot verschil maken tijdens de zomer. Acht verschillende aspecten van duurzaam koken worden in dit boekje aangeduid door duidelijke labels. Zo zie je direct op welk vlak een maaltijd ecologische punten scoort. En omdat een kamp een groot groepsgebeuren is, zijn de recepten steeds berekend op 20 personen. 

 Limburgs Kampkookboekje

In het Limburgs Kampkookboekje vind je heel wat informatie over een voedselveilig zomerkamp. Naast veiligheid hebben ze hierin ook aandacht voor het bereiden van gezonde maaltijden. Je krijgt tevens gezonde en budgetvriendelijke recepten op maat van de kampkeuken cadeau!
Daarnaast kan je ook een persoonlijk recept terugvinden van Felicé, Jeroen Meus en Giovani Oosters, die zich als chef-koks enthousiast engageerden om een extra culinaire tint aan het boekje te geven. 

En nog zo veel meer…