Home

Ik zoek een locatie in het buitenland

Op zoek naar een kampterrein met of zonder gebouwen in het buitenland? 

Waar kan je terecht als je op zoek bent naar een kamplocatie in Vlaanderen?

Wegwijzer

Wegwijzer zet in op een netwerk van duizenden doe-het-zelfreizigers die ervaringen uitwisselen om jouw reis mooier, zinvoller en unieker te maken.

Wil je op buitenlands kamp of buitenlandse reis?  En wil je leren van andere groepen jongeren? 

Dan ben je bij wegwijzer aan het juiste adres.

Ze verzamelen voorbeelden, informatie en ervaringen die uitgewisseld worden via hun website, vormingen, beurzen, enz.


 • Wegwijzer verzamelt informatie.
  Wegwijzer volgt alles wat met reizen te maken heeft op de voet en verzamelt, selecteert, groepeert en indexeert deze informatie. Op die manier blijft de organisatie het expertisecentrum dat ze is.

 • Wegwijzer ontsluit informatie
  Wegwijzer vzw maakt en verspreidt objectieve en niet-commerciële informatieproducten over reisthema’s waarover moeilijk goede informatie te vinden is. Daarnaast werkt Wegwijzer ook vraaggericht. Het team beantwoordt eender welke vraag over reizen of bestemmingen.

 • Wegwijzer biedt een plek om je reis voor te bereiden
  Wegwijzer biedt zowel fysiek - in een gespecialiseerde reisbib - als virtueel een plek aan om je reis voor te bereiden. Reizigers leren er niet enkel de beschikbare informatie kennen, maar ook een netwerk van andere reizigers, samen met de professionele omkadering van het Wegwijzer-team.

 • Wegwijzer leert jongeren reizen
  ‘Leren reizen’ doen jongeren niet in het onderwijs. En dat komt ook niet vanzelf. Daarom biedt Wegwijzer vorming rond specifieke thema’s met de bedoeling om jongeren de skills bij te brengen die nodig zijn om zelfstandig en verantwoord een reis te kunnen voorbereiden en te maken. Onze informatieve producten zijn tools die jongeren in staat moeten stellen om budgetvriendelijk en zinvol te reizen en af te zien van inhoudsarm massatoerisme.

 • Wegwijzer inspireert
  Wegwijzer wil de huidige en volgende generatie aanzetten om bewust reizend de wereld te verkennen. Om reizigers te inspireren, bieden we hen concrete en persoonlijke tips en verslagen van andere reizigers aan, in plaats van de zoveelste brochure met gefotoshopte foto’s.

 • Ze doen dit alles zonder winstoogmerk
  Als non-profitorganisatie streeft Wegwijzer geen winst na. Advertentie-inkomsten worden integraal geïnvesteerd in de aankoop van nieuwe reisgidsen, magazines, kaarten en boeken, om jaarlijks geüpdatete onafhankelijke reisinformatie te kunnen aanbieden.


Jeka

Bij Jeka kan je aankloppen voor een pakket dat al meer voor jou is uitgewerkt. 

Jeka staat in voor pakketreizen aangeboden aan allerhande doelgroepen maar met specifiek aanbod voor groepen met een sociale doelgroep (jeugdbewegingen, scholen, studenten). 


Pakketreizen van Jeka bevatten:

 • transport: bus/trein/vliegtuig of alternatief
 • Logement: individuele huizen/jeugdlogementen/hotel/camping ...
 • De maaltijden en dit volgens 2 mogelijke formules
    • You cook: je kookt zelf of kiest voor een JEKA kookploeg
    • We cook: volplension uitgevoerd door de kookploeg van het logement
 • Service: 24u/24u bijstand ter plaatse, annulatieverzekering, administratieve hulp voor / tijdens / na de reis, dekking bij het Garantiefonds, lokale ondersteuning van partners. 

Jeka zet in op het faciliteren van groepsreizen voor allerhande groepen vanaf 15 personen. Daarbij hanteren ze het principe dat de doelgroepen 'jeugdwerk, scholen en studenten' de reizen goedkoper aangeboden krijgen. De andere doelgroepen (professionele sportclubs, bedrijven, vriendengroepen,...) zorgen ervoor dat dit goedkopere tarief mogelijk is. Deze reizen bieden namelijk een bijdrage voor de reizen van de specifieke doelgroepen. Dit is de solidariteit waar ze op inzetten.